Шу Пу Ер. Темні великі листочки. Настій темного кольору з характерним яскраво вираженим ароматом чорнозему.
Заварювати: t100С, 2-3 хвилини 1 чайну ложку на порцію.
Зберігати в сухому прохолодному місці та відносній вологості повітря не більше 70%.
Пу Ер виробляють в основному в Юньнані, але також і в деяких інших районах Китаю.
Істрія Пу Еру, згідно письмових джерел, починається в шостому столітті. Місцеві жителі пригощали мандрівників своїм чаєм і ті цікавились, що за напій вони п*ють. Гостям відповідали: "чай з місцевості, де багато води". Поступово така назва стала офіційною і саме так переводиться з китайської мови назва "пу ер".
До появи автотранспорту ферментація Пу Еру проходила в процесі тривалого транспортування та наступного зберігання - чай встигав дозріти по дорозі до споживача. В другій половині двадцятого століття, із збільшенням попиту та скороченням часу доставки товару до споживача, чай не встигав дозріти (ферментуватися) до потрібного ступеню, в зв*язку з чим була розробленна технологія штучно прискореного фермунтування. Так з*явились два основні види Пу Еру - той що виробляється за старою технологією (Шен Пу Ер), та за сучасною технологією (Шу Пу Ер).
Пу Ер за звичай пресують, як данину традиції. В давнину в Китаї виготовляли в основному пресований чай. Це полегшувало його транспортування.
На відміну від інших видів чаю, Пу Ер з часом не псується, а покращує смак. В цьому він трохи схожий на коньяк - з часом він не псується, а лише набирає додаткових ароматів в свій букет та дозріває. З цим пов*язана одна китайська традиція. При народженні дитини частина чаю відкладалась, а так як вартість Пу Еру з часом стає все вищою та вищою, то на момент одруження у сім*ї вже були на це гроші. В сучасному Китаї в Пу Ер також вкладають гроші. Це навіть вигідніше, ніж купувати золото або цінні папери.
Що особливого в смаку Пу Еру? Цей чай має характерний яскраво виражений аромат сухофруктів та чорнозему, насичений смак з різними відтінками - від древесних до яблучно-чорносливних. В залежності від витримки та способа заварювання Пу Ер відрізняється смаком та кольором настою, але сплутати його смак зі смаком іншого чаю просто неможливо.
Властивості Пу Еру:
- вживання Пу Еру сприяє зниженню рівня холестерину в крові;
- чашка Пу Еру після їжі допоможе перетравити жирну їжу; позбавить від відчуття важкості в шлунку;
- правильно заварений Пу Ер сприяє спалюванню жиру;
- під час похмілля рекомендується пити Пу Ер - він виводить токсини та знімає головну біль;
- Пу Ер бадьорить та підвищує працездатність сильніше ніж кава - це кращий напій для ранку, але не рекомендується пити Пу Ер на ніч.
Як заварювати Пу Ер? Існує багато правил, як кажуть, скільки людей, стільки і думок. Заварювати Пу Ер не так вже і важко, головне запам*ятати, що час заварювання однієї порції 2-3 хвилини. Заварювати потрібно 3-5 г сухого листя на 150-200 мл води. Температура води повинна бути 90-100С. Але перед тим, як заварювати обдайте Пу Ер кропом, щоб пил не потрпив в настій.
Пу Ер в Китаї давно носить ярлик краси, стрункості та молодості. За користю рівних йому не знайти. Китайці цінують цей напій довголіття та здоров*я та вважають його безцінним подарунком природи людям.
є в наявності
Увага: Остання одиниця!
У наявності з:
108,00 ₴
12,00 ₴
16,00 ₴