Да Хун Пао (100г) Збільшити для перегляду

Да Хун Пао (100г)

   Да Хун Пао ("бірюзовий чай", "великий червоний халат") - це еталон для витриманих оолонгів. Це один із чотирьох оолонгів, які вирощують та виробляють на схилах гір У І. Його також називають "імператором всіх чаїв" та "перлиною чаю" - його аромат неповторний та багатий, а смак виражений, яскравий та свіжий. Цей витриманий оолонг має довге закручене темне листя. Аромат сухого листя чарівно солодкий.

   Згідно легенді, в часи династії Тан (600-900 р.р. н.е.) мати імператора була вилікувана від важкої хвороби чаєм, який зібрали з чотирьох кущів, що ростуть на схилах гір У І. Після цього імператор повелів загорнути ці кущі чаю в великі червоні халати. Да Хун Пао з китайської так і перекладається - Великий Червоний Халат.

   Інша легенда свідчить, що колись, давним-давно в горах У І існувало багато монастирів. І в кожному монастирі виготовляли свій сорт чаю. В горах У І природні умови сприяли тому, щоб вирощувати чай з особливими властивостями. Але ось проблема - з дикоростучого чаю збирати листя ранньою весною було дуже складно. І монахи одного манастиря вирішили навчити місцевих мавп збирати чайне листя в складних гірських умовах. Але для того, щоб місцеві жителі на цих мавп (їх улюблена їжа) не вели полювання, кожній мавпочці надягали маленький червоний халат, який виділяв їх на фоні чорної поверхні гір.

  Да Хун Пао обробляють за класичною для У І технологією: досить сильна ферментація та порівняно довге обжарювання на відкритому вогні. Ця технологія допомагає максимально розкрити характер чаю. Його смак, з першим ковтком, насичений та трошки гострий швидко переходить в солодкий фруктовий післясмак. Цей чай можна пити дуже довго, спостерігаючи як він розкривається з кожною новою заваркою, змінює колір зі світло-бурштинового до червоно-коричневого, наповнює чашки пряним ароматом квітів. Да Хун Пао, як і інші оолонги, може зберігатися кілька років не втрачаючи якості і навіть стаючи краще.

   Заварювання. Кріп для оолонгів вважається рідним середовищем, так що заварюють такий чай щойно закипілою водою. Краще за все заварювати Да Хун Пао в чайниках із ісиньської глини, іх роблять спеціально з товстими стінками для того, щоб створити хороше температурне середовище для його розкриття. Беруть 4 г на 150 мл води.

   Дія: заспокоює, відмінно вгамовує спрагу, покращує концентрацію уваги, допомагає шлунково-кишковому тракту перетравити жирну їжу.

   Цукор - ні, але він просто чудовий з медом.

  Сумісність з їжею: цей чай універсальний - він чудовий і як аперитив, і як самостійний напій.

   Зберігати в сухому прохолодному місці та відносній вологості повітря не більше 70%.

є в наявності

224,00 ₴

Ще товари в цій категорії :