Найкращий чорний чай виготовляється, як і зелений чай, з верхніх двох листочків та бруньки. Зібране чайне листя розкладається на сітках на 12-18 годин для зав*ялювання. Після зав*ялювання листя скручують для того, щоб пошкодити мікроструктуру листя та розвинути аромат чаю. Скручування також полегшує початок процесу ферментування. В процесі ферм...
Найкращий чорний чай виготовляється, як і зелений чай, з верхніх двох листочків та бруньки. Зібране чайне листя розкладається на сітках на 12-18 годин для зав*ялювання. Після зав*ялювання листя скручують для того, щоб пошкодити мікроструктуру листя та розвинути аромат чаю. Скручування також полегшує початок процесу ферментування. В процесі ферментування (окислення) чорний чай набуває свого характерного смаку та аромату, а листя міняє колір з зелегого на різні відтінки коричневого. До того ж ферментування збільшує строк зберігання чаю. Чорний чай піднімає настрій, бадьорить організм та покращує роботу мозку.
Підкатегорії
На почтаку 19 сторіччя чай почали вирощувати в Індіі. Сьогодні на Індію припадає приблизно третина світового виробництва чаю. А індійський чай вважається одним із кращих у світі. Чайні плантації в основному знаходяться в тропічних районах Ассаму та Дарджилінгу та простягаються на висоту до 2500м над рівнем моря, а також в дощовому районі Нілгірі.
Навіть не дивлячись на те, що британці презентували світу чай, що виробляється в цьому регіоні, ще в кінці двадцятого століття, та на Африку припадає біля 8% чаю, що виробляється у всьому світі, кенійський чай як і раніше практично невідомий. Кенійський чай ніяким чином не поступається чаю з більш відомих регіонів, та часто приваблює любителів чаю, які виявляють, що купують більше чаю за свої гроші.
Найбільш відомими чайними регіонами Цейлону є Дімбула, Нувара Елія, Канді та Ува. Ці регіони відомі тим, що вирощують чай з насиченим ароматом, яскравим кольором настою, який прекрасно заварюється в жорсткій воді. Цейлонський чай входить до складу традиційних англійських чайних сумішей.
Чорний чай з сильним солодовим ароматом. Настій мідного кольору та дуже міцний.
Велике, довге, трохи скручене листя при заварюванні дає світло-коричневий колір настою з легким яблучним відтінком.