ЧАН МИ

Чан МІ - Сорт зеленого китайського чаю. За формою нагадує вигнуту брову, звідки і отримав свою назву. Настій жовтого кольору. Виробляється в Китаї.
М'який смак.

ЧАНГ ФЕНГ

ЧАНГ Фенг - Китайський зелений чай дуже високої якості. Його вручну пов'язують в форму кульок (великих чи маленьких). Готові кульки ароматизують жасмином - перекладають їх квітами жасмину. Після ароматизації жасмин видаляють. Виробляється в Китаї.
Присутній в: В'язання чай: «Чанг фенг» (великий), «Чанг Фенг» (маленький).
Дуже м'який смак.

ЧЕРНИКА

ЧОРНИЦЯ - Кулясті ягоди розміром 5-8 мм синювато-чорного кольору. Зростає в Європі, Сибіру, ​​на Далекому Сході. Допомагає при хвороби шлунково-кишкового тракту, цукровому діабеті, стоматитах. Вживають для гостроти зору. Має антисептичну, антиоксидантну дію.
Присутній в: зелений чай: «Гріховній танок»; фіто чай: «Теплий дотик».
Кислуватий терпкий смак.

ЧЕРНЫЙ ЧАЙ

ЧОРНИЙ ЧАЙ - Чайне листя, що пройшли процес ферментації. Проводять в Китаї, Індії, Шрі Ланці, Кенії, Грузії, В'єтнамі, Індонезії. Перешкоджає розвитку серцево-судинних захворювань. Нормалізує мікрофлору кишечника. Уповільнює процес старіння. Бадьорить, піднімає настрій, підвищує працездатність, знімає втому. Чорний чай за розмірами чаїнок підрозділяється на: листові (великі чаїнки), ламані, дрібні (висівка, крихта), квіткові.
Листові поділяються на: FP - чай, що містить не надто скручені листя. OP - основу чаю складають другі листочки. P - чай, що містить товсті, жорсткі, не надто скручені листя. PS - чай, що містить найбільш великі частини листя.
Ламаний (середній) чай підрозділяється на: BOP - чай ​​зі значною домішкою листових нирок. Дає міцний настій. BP - чай, що містить багато листових прожилок. Дає слабкий настій. BPS - чай, що містить найбільш великі частини листя, звиті кульками. PD - найбільш подрібнений сорт чаю. Дрібний чай підрозділяється на: Фаннінгс (Fngs) - висівки, порошковий чай зі старого листя. Дасть (D) - крихта, найбільш подрібнений чай. Застосовується майже виключно для виготовлення пакетованого чаю.
Квітковий чай - сверхвисшіе сорти чорного чаю з дуже високим відсотком вмісту тіпсів. Відрізняється особливою запашні, ароматом. До нього відносяться: TGFOP (тіппі годлден оранж пеко), GFOP (голден Флауері оранж пеко), FBOP (Флауері брокен оранж пеко). По країнах-виробниках ділиться на: китайський, цейлонський, індонезійський, кенійський, індійський.
Присутній в: чайній суміші: «Шепіт зірок»; чорний чай: «Абетка», «Веселка», «Вишня в шоколаді», «Гавайській коктейль», «Дика вишня», «З Днем народження», «Заповітна мрія», «Зоряний шлях», «Крем», «Лісові ягоди »,« Літнє поле »,« Чай Мерліна »,« Мрія Південного моря »,« Перлина Сходу »,« Персик »,« Полуниця з вершками »,« Полуничне шейк »,« Сила квітів »« Сірий граф »,« Солодка карамель »,« Солодкий помаранч »,« Солодкі мрії »,« Спогади про Азію »,« Східна ніч »,« Трояндова сад »,« Чарівні дзвоник »,« Чорна та червона смородина »,« Ассам (2-й збір) », «Дарджилінг" Щаслива гора "," Острів Цейлон: Дімбула (до рупн. лист) »,« Острів Цейлон: Нувара Елія ОР (вісокогірній) »,« Острів Цейлон: Нувара Елія (най. лист) »,« Острів Цейлон: Нувара Елія (пеко) »,« Спогади проАзію »; ройбуш: «Самурай».