Таніни

Таніни - дубильні речовини - додає чаю його смак - терпкість і гірчинку. У зеленому чаї зміст таніну набагато вище, ніж в чорному (майже в 2 рази). Танін зміцнює судини, покращує засвоєння організмом вітаміну С, виводить з організму солі важких металів.

ТИРАМИСУ

ТИРАМИСУ - Італійський десерт, приготований на основі сиру маскарпоне з додаванням сухого пористого печива, кави і алкоголю.
Присутній в: кава: «Венеція».
Солодкий смак.

ТИПСЫ

Типси - чайні нирки, вкриті дрібними ворсинками, що нагадують сріблястий пух. Особливо цінне чайну сировину, від якого залежать аромат і якість напою: чим більше тіпсів, тим краще чай. Збирають тіпси виключно вручну.
Присутня у великій кількості в: білий чай: «Золоті тіпсі», «Пай Му Тан», «Пай Му Тан - вишня», «Пай Му Тан - гуаява», «Пай Му Тан - мандарин», «Біла мавпа»; чорний чай: «Ассам (2 збір)», «Дарджілінг« Щаслива гора »,« Острів Цейлон: Нувара Елія ОР (вісокогірній) ».
Дуже м'який смак.

ТЕИН

Теїн - Теїн - «кофеїн» чаю - надає збудливу дію. Збудливу дію теїну виражена слабше, ніж кофеїну. Воно не заподіює безсоння і серцебиття, не накопичується в організмі. У високоякісному чаї, що отримується з молодого листя таніну більше, ніж в чаї з грубого листя.

ТУЛС ТРАВА

ТУЛС ТРАВА (священний базилік) - Багаторічна рослина родом з Індії з пелюстками зеленого або фіолетового кольору з сильним запахом. Зростає в Індії. Очищає легені - використовується при бронхіті. Має антиоксидантні, антисептичні, протигрибкові властивості. Підвищує імунітет і робить організм більш стійким до стресу. Ефективний потогінний і жарознижуючий засіб при грипі, простудних і легеневих захворюваннях. Допомагає при головному болю.
Присутній в: фіто чай: «Ананасово-імбірній».
Нагадує смак гвоздики.