КОКОС

КОКОС - М'якоть кокосового горіха. Кокосовий горіх - кістянка розміром 15-30 см в довжину і вагою 1,5-2,5 кг. Зростає в тропіках. Підсилює обмінні процеси в організмі. Збуджує апетит. Знижує апатію і сонливість. Відновлює сили, покращує зір.
Присутній в: зелений чай: «Шлях Марко Поло»; чорний чай: «Чарівні Дзвоник», «Чай Мерліна»; фруктовий чай: «Бабусина спокуса»; кава: «Малібу».
Солодкуватий смак.

КОКЕЙЧА

Кокейча - Попередньо розмелені і спресовані в голочки зелені чайне листя. Виробляється в Японії. Позитивно впливає на функцію щитовидної залози.
М'який смак.

КОНЬЯК

КОНЬЯК - Міцний ароматний алкогольний напій, який виготовляється з коньячного спирту, отриманого з білого винограду з подальшою витримкою в дубових бочках. Виробляють у Франції - як коньяк, в інших країнах - як бренді. Збуджує апетит. Володіє судинорозширювальні властивості. Знімає спазми шлунку, головний біль.
Присутній в: кава: «Коньяк», «Париж».
Характерний трохи терпкий смак.

КОРИЦА

Кориця - Висушена кора коричного дерева. Зростає в Шрі Ланці, на острові Ява, Суматра, Індії, Бразилії, В'єтнамі, на Мадагаскарі, Єгипті. Підвищує апетит, покращує травлення. Нормалізує роботу шлунка і кишечника. Активізує роботу нирок, печінки, жовчного міхура. Стимулює кровообіг. Має жарознижувальну, протизапальну, антиалергічну, антисептичну, противірусну, бактерицидну дію.
Присутній в: зелений чай: «Бабусин яблучний пиріг», «Шлях Марко Поло»; чорний чай: «Чарівні Дзвоник»; фруктовий чай: «Яблуко з корицею», «Сіцілійській фрукт».
Солодкуватий, трохи пекучий смак.

Кава

КАВА - Напій, що виготовляється зі смажених зерен кавового дерева. Існує два основних ботанічних види кави: Арабіка і Робуста. Зростає в тропічних країнах. Легкий сечогінний засіб. Усуває сонливість, підвищує працездатність. Використовують при спазмах судин головного мозку, мігрені, отруєнні наркотичними речовинами.
гіркий смак