ГВОЗДИКА

Гвоздика - Засушені квіткові бутони вічнозеленого гвоздичного дерева сімейства миртових, які за формою нагадують гвоздики довжиною 1-1,5 см. Культивується в тропічних країнах: Бразилія, Ямайка. Використовується для полегшення дихання при захворюваннях дихальних шляхів. Добре зігріває тіло. Зміцнює шлунок і печінку, пам'ять, кровообіг. Ефективний засіб при зубному болю.
Присутній в: зелений чай: «Шлях Марко Поло»; чорний чай: «Чарівні Дзвоник».
Ароматна і пекуча на смак.

ГЕНМАЙЧА

Генмайча - Зелений японський чай, одержуваний при змішуванні сенчі або банчі з неочищеним обсмаженою рисом. Завдяки рису заварений чай набуває густоту супу. Виробляється в Японії. Регулює травлення, благотворно впливає на нервову систему і обмін речовин.
Приємний м'який смак з легким присмаком насіння.

ГИБИСКУС

Гібіскус (Хібіскус, каркаде, суданська троянда) - Сушені квіти рослини гібіскус - однорічна трав'яниста рослина сімейства мальвових. Зростає в Єгипті, Судані, Цейлоні, Мексиці, Таїланді, Китаї, на острові Ява. Зміцнює капіляри, сприяє зниженню кров'яного тиску, знижує рівень холестерину, має антибактеріальну дію, сприятливо впливає на функціональний стан печінки і підшлункової залози. Володіє антиалергічною активністю. Надає захисну дію від токсичного впливу алкоголю. Містить мікроелементи, вітамін С. Покращує обмін речовин.
Присутній в: фруктовий чай: «Бабусина спокуса», «літери», «Чарівниця», Чари троянди »,« Справжнє почуття »,« Персик з абрикосом »,« Вдалий рік »,« Яблуко з корицею »,« Малиновий рай », «Романтичне кохання», «Сіцілійській фрукт».
Кислуватий смак.

ГИНКГО БИЛОБА

ГІНКГО БІЛОБА (Папоротеве дерево) - Реліктове дерево. Використовують листя і плоди. Зростає в Східній Азії. Надає болезаспокійливу, протизапальну, антибактеріальну, антиоксидантну, протитуберкульозне, протикашльовий, антидіабетичний дію. Захищає капіляри, стимулює мозковий кровообіг, розширює судини головного мозку, покращує концентрацію уваги, пам'ять, слух. Запобігає атеросклерозу. Зменшує в'язкість крові.
Присутній в: фіто чай: «Теплий дотик».
Солодкий, пекучий смак.

ГРУША

ГРУША - Фрукт, формою нагадує яблуко, з розширенням внизу. Всі країни з помірним кліматом. Містить велику кількість йоду, вітаміни А, В1, В2, Р, РР, С. Має сечогінну, дезинфікуючу, жарознижувальну дію. Вживається при запамороченні, прискореному серцебитті, що виникає при посиленому фізичному навантаженні, при втраті апетиту. Покращує травлення, обмін речовин, стимулює діяльність печінки і нирок. Ефективний засіб при простаті. Гарне антимікробний засіб. Зміцнює капіляри.
Присутній в: чорний чай: «Сила квітів»; фруктовий чай: «Полуниця», «Поема груші»; кава: «Шоколадний крем».
Солодкий, іноді кисло-солодкий смак.

Гуаява

Гуаява - Плоди вічнозеленого тропічного дерева родини миртових. Плоди - грушоподібна ягода 5-12 см жовтого кольору з рожевою, білою або жовтою ароматною м'якоттю. Зростає в тропічних країнах. Володіє бактерицидною дією. Вживається при хронічних запаленнях шлунка і кишечника, ослабленому стані організму. Покращує травлення, стимулює роботу серця, нормалізує тиск.
Присутній в: білий чай: «Пай Му Тан - гуаява»; чорний чай: «Фараон».
Солодкий смак.

ГИОКУРА

ГІОКУРА - Кращий з японських чаїв. Відрізняється солодким смаком. Це досягається приховуванням чайних кущів від попадання прямих сонячних променів. В результаті зменшується вміст таніну, що надає чаю солодкий смак. Виробляється в Японії.
Солодкий смак.