Бразильський бурбон - один з кращих бразильських сортів кави

Жителі Ріо (міста мрії Остапа Бендера) відрізняються життєлюбством і безтурботним характером. У них є секрет: вони завжди щасливі - адже вони п'ють каву Бурбон! Це один з кращих бразильських сортів кави, названий по імені французького острова Бурбон у Карибському морі. За своїм ботанічним і генетичними характеристиками Бурбон сильно відрізняється від інших сортів. Кавові дерева цього сорту починають цвісти на місяць раніше за інших бразильських сортів і ростуть на великих висотах з прохолодним кліматом. Урожайність начительно нижче, ніж у інших сортів. Одночасно з цим Бурбон має унікальні смакові і ароматичні властивості.

У 1715 році він був привезений з Ємену на острів Бурбон. Звідти потрапив до Латинської Америки, а саме в Бразилію. Найцікавіше, що на острові Бурбон і в Ємені цього сорту вже давно не існує, він зник. А ось в Бразилії він прижився лише в високогірних районах південного заходу штату Мінас- Жеройс.

Крім клімату, грунту, висотності і способу первинної переробки, традиційно визначають якість кави критеріїв, у цього сорту є ще така особливість: шкірка ягід тонше, ніж у інших сортів. За рахунок цього і завдяки висиханню зерен прямо на дереві, зерно вбирає кислотність шкірки в менших кількостях. Більш тонка шкірка дозволяє сонячним променям впливати з великим ефектом на дозрівають ягоди і зерно, роблячи їх особливо солодкими. Виходить унікальний продукт, який володіє неймовірно збалансованим слідкувати-гіркуватим, трохи маслянистим смаком з легкою кислинкою. Правильно обсмажений Бурбон солодкий на смак, і його можна пити, не додаючи цукру.