Ємен перша країна - виробник кави

Ємен є першою країною, в якій почали вирощувати каву. Казкове багатство Ємену завжди грунтувалося на вигідній торгівлі найбільшим багатством давнини - кава, спеціями і пахощами. І понині перехоплює подих від пряних ароматів єменських базарів. І хоча караванні шляху давно вже занесені піском, перенестися в часи царя Соломона - так само просто, як випити чашку міцного єменського кави.

Ще якихось двісті років тому весь кави поставлявся в Європу і Америку з невеликого єменського порту Мока на Червоному морі. Першим з європейців спробували цей напій, що бадьорить португальські мореплавці, зупинялися на відпочинок в Моке. У 1610 році директор британської Ост-Індської компанії Генрі Міддлон захопив з Ємену по шляху на батьківщину мішки з кавою. Новий товар викликав сенсацію. Через шість років в Моку за кавою завітали голландці. І до середини XVII століття кав'ярні працювали вже не тільки в великих європейських містах, а й в Америці. Конкуренти легко побили єменський кави в ціні, але не в якості. Сорт «мокко» залишився неперевершеним і досі високо цінується на світових ринках. Унікальні кліматичні умови аравійських плоскогір'їв, їх грунт і висота над рівнем моря є джерелом унікального смаку і аромату кави «мокко». Вирощують його на невеликих терасах на висоті 1000-1600 м над рівнем моря. Смак і аромат - гострий, вино-фруктовий з горіхово-шоколадним відтінком. Унікальна, ледь помітна «кислинка» надає напою м'який пікантний смак.

Єменський кави в усьому світі вважається одним з кращих. Збирається виключно вручну, і це збільшує ймовірність попадання зерен різного розміру, що при обсмажуванні тягне разнотонной зерно. Саме таким Єменський Мокко і повинен бути!

Унікальність цього сорту не в правильній формі зерна, а в неповторних смакових та ароматичних якостях, в обмеженості ареалу зростання і традиціях культивації.