Гуайава

Гуайява (гуаява, гойяба, гуава) (Psidium guajava), вічнозелене дерево родини миртових висотою зазвичай 4-5 м, іноді до 10 м. Родина гуаяви Куба і Південна Америка. На сьогоднішній день гуайява обробляється в усіх тропічних країнах. У культурі відомо безліч сортів.

Цей тропічний плід жителі тропічних країн люблять здавна. Плід зелений грушовидний довжиною до 12 см, з рожевою, білою або жовтою ароматною м'якоттю. Кисло-солодкі, соковиті плоди гуаяви володіють високими харчовими достоїнствами, містять до 11% цукру, близько 0,7% жирів, близько 0,7% білків. За смаком фрукти щось середнє між грушею, айвою і інжиром.

Листя, квітки і плоди мають бактерицидну дію. Гуайява славиться великим вмістом вітаміну С. Тут його навіть більше, ніж в цитрусових.

Присутній в чаї ТМ «COFFEETEA» «Пай My Тан - гуайява», «Фараон».