Чай пуэр

Це легендарний чай з китайської провінції Юньнань з більш ніж тисячолітньою історією. Чай виходить в процесі особливої, тривалої ферментації з листя юньнаньского зеленого, скрученого на сонці, чаю. Його відносять до чорних чаїв. В процесі тривалого зберігання Пу-Ер набирає сил, глибину, бархатистість і м'якість. Як і старе вино, цей чай творчо взаємодіє з часом, і воно його не руйнує, а надає якість і цілющі властивості.

Пу-Ери можуть зберігатися до 50 років, і, якщо дотримуватися всі необхідні умови, від цього вони стають тільки краще При заварюванні чай дає прозорий червоно-коричневий настій із специфічним «земляним» ароматом і м'яким солодкуватим присмаком.

У Китаї цей чай вважається одним з найбільш корисних для здоров'я напоїв. Це чай краси, стрункості і вічної молодості.


Доведено, що постійне вживання чаю Пу-Ер (приблизно 3 чашки в день) нормалізує травлення, сприяє зниженню ваги, знижує вміст цукру і холестерину, знижує відсоток вмісту алкоголю в крові, регулює водний баланс в організмі, виводить токсини і отрути.

З часів середньовіччя китайські лікарі схилялися перед цілющою силою чаю Пу-Ер, кажучи, що він «м'яко гріє селезінку», приводячи таким чином в рівновагу всю енергетичну систему нашого організму.

Чай Пу-Ер може бути і заспокійливим (зварений чай), і тонізуючим (заварений чай) в залежності від нашого вихідного стану, тому що тонкому чаю властиво впливати на наш організм за принципом додатковості, вирівнювання крайності в стан гармонії. Зг ~ 5г на одну чашку.

Найкраще заварювати в фарфоровому посуді або чайнику, зробленому з червоної глини. Залийте порцію сухого чаю киплячою водою 100 ° С і відразу ж вилийте отриманий настій, потім знову залийте чай окропом і настоюйте 3-5 хв. Перед подачею можна додати цукор і лимон.