Чай сенча

Улюбленим напоєм в Тибеті вважається міцний чай з вершковим топленим маслом, монголи і калмики досі п'ють чай з борошном, сіллю і жиром, в Японії з чайного листя готують супи, соуси, шербети і морозиво, в Китаї і Таїланді чай квасять і їдять як салат. Якщо раніше серед європейських країн своєю особливою любов'ю до чаю виділялася Англія, то сьогодні "чаеманов" охопила буквально весь Старий Світ.

Зараз на прилавках магазинів можна побачити сотні назв, сортів чаю, а разом з ними море інформації: про правила визначення якості, про способи заварювання і пиття, про благотворний вплив кожного напою на організм. Зелений чай швидко став улюбленцем прихильників здорового харчування, фаворитом всіх, хто стежить за фігурою і прагне до збереження молодості. Хімічний склад зеленого чаю найближчий до натурального чайному листу, що обумовлюється технологічним циклом створення зеленого чаю.

Відразу ж після зривання чайне листя розкладають на відкритому повітрі, щоб вони трохи подвяли. Потім настає черга підсушування в сухому розпеченому повітрі (в спеціальній духовці, або на відкритому вогні з димком). Прожарювання на вогні надає чаю особливий смаковий відтінок і аромат. Ця процедура дозволяє запобігти ферментацію, тобто окислення. Після сушіння проводиться особлива операція - скручування чайних листочків; як правило, ця процедура проводиться вручну. Саме скручування дозволяє надати певний вид багатьом відомим сортам зеленого чаю.

Чим сильніше згорнуть зелений чай, тим вище його екстрактівность, тобто насиченість смаку і фортеця заварки. Сільноскрученние по поздовжній осі листя чаїнки представляють собою довгі спіральки, трубочки. Один з найвідоміших сортів даного типу - СЕНЧА, що з японської перекладається як «павукові лапки». У нього тонкий аромат, яскравий колір і освіжаючий смак. Сенча хорошої якості можна відрізнити по чаїнкам - сплюснуті тонкі трубочки повинні бути свіжого зеленого кольору. Цей делікатний зелений чай прекрасно поєднується з різними добавками: шматочками фруктів, ягід, натуральними маслами, листям, квітками і пелюстками рослин.

Різноманітні суміші на основі зеленого чаю ТМ «COFFEETEA» створені на основі Сенчі.
Заварюють такий чай при температурі 70-80 ° С 2-3 хвилини до 2-х разів.