як готувати каву

Любите ви каву чи ні, але уявлення про те, як готують цей напій, напевно маєте. Існують тисячі варіантів. Залишимо осторонь хитромудрі способи і обмежимося звичайними, цілком доступними кожному. Для приготування кавового напою потрібно зовсім небагато: сама кава, вода кавник або кавоварка і кілька хвилин великого таїнства народження напою.

Здається все ясно. Але чи так це просто?

Всі господині готують борщ з одних і тих же продуктів по приблизно однаковою «технології». Але коли ви сідаєте за стіл, то в одному випадку перед вами тарілка чудового українського борщу, а в іншому ... Не буде лихословити, просто відзначимо: легко приготувати каву взагалі, але для того щоб вона була смачна, ароматною,  справжньою кавою, потрібно дещо знати і вміти.

Смак, аромат, колір, фортеця, настій напою залежать від багатьох обставин і в першу чергу, звичайно, від майстерності того, хто його готує. Ваше вміння і вправність вінчають великий і нелегкий труд тих, хто виростив і зібрав урожай, доставив його з далеких країн, сортував і обсмажував кавові зерна.

Багато хто дивиться на каву лише як на прекрасний стимулятор, але ж кава, перш за все, - смак, аромат, задоволення.


У вашому розпорядженні безліч способів приготування кави. Але якими б різними вони не здавалися, завжди справа зводиться до того, щоб найкращим чином використовувати смакові і ароматичні речовини, що містяться в кавовому зерні. Це формула успіху.

Удосконалення техніки не поліпшують самі по собі напій, вони тільки спрощують процес приготування, роблять його більш зручним.


Який же спосіб краще? Це питання належить вирішити вам самим. У кожного свій смак, і тому цілком зрозуміло, що найкращий спосіб приготування кави - той, який припав до смаку саме вам. Всі інші, зрозуміло, гірше.

У подальших статтях ми обговоримо основні способи і там, де це, можливо, спробуємо дати об'єктивну оцінку їх переваг і недоліків.